Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 19:20 Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα

Επετειακή εκδήλωση της ΙΜ Φθιώτιδας με τη συμμετοχή του Δήμου Στυλίδας…

Ο Δήμος Στυλίδας στο πλαίσιο των δράσεων  για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων» στη Στυλίδα, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ, από  τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Φθιώτιδος.

Διαδικτυακό χαιρετισμό από το Μνημείο Ηρώων στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα θα απευθύνει η Δήμαρχος  κ. Βιργινία Στεργίου.

Το καλωσόρισμα εκ μέρους του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως θα κάνει ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Νικολόπουλος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Παναγιώτης Χάμης, Διαχειριστής του Ιδρύματος.

Ειδικές εισηγήσεις θα αναπτύξουν ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Στυλίδας, κ. Αντώνης Κωστορίζος, με θέμα: «Οι Αγωνιστές του 1821 στην Ανατολική Φθιώτιδα» και στη συνέχεια η Παιδαγωγός, κ. Μαρία Μπλούνα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αχινού, με θέμα: «Ανατολική Φθιώτιδα, 200 χρόνια πριν».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον λόγο που θα απευθύνει διαδικτυακά από τον ιστορικό εξώστη του Ιερού Επισκοπείου στην Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα βρίσκεται και την Κυριακή για λόγους προληπτικούς σε προσωρινή αυτοαπομόνωση.

Σημειώνεται ότι οι συντελεστές της εκδήλωσης, δύο ομιλητές και δύο τεχνικοί, που θα εισέλθουν στον ειδικά διαμορφωμένο, ανεξάρτητο από τις πτέρυγες φιλοξενίας των τροφίμων, χώρο θα έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε ειδικά διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και θα τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα προβλεπόμενα μέτρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση