Λαμία: Σήμερα τα rapid test στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 08:52 Λαμία: Σήμερα τα rapid test στην οδό Φιλίας

Προσοχή άλλαξε και η ώρα διεξαγωγής…

Το Σάββατο 20 και όχι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα γρήγορα τεστ (rapid test) δωρεάν από τις ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας (περιοχή Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας) με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) και την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων.

Προσοχή και στην ώρα διεξαγωγής της δειγματοληψίας που είναι 10:00’ με 14:00’ ωράριο που θα τηρηθεί για όσο διάστημα παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στο σημείο 29 δειγματοληψίες και συνολικά 8.249 δωρεάν τεστ. Από αυτά έχουν «αποκαλυφθεί» 90 θετικά, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα άτομο ανά 100 εξεταζόμενους (1,09% για την ακρίβεια το ποσοστό θετικότητας).

Τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα από τις 4 Φεβρουαρίου, σε τέσσερις δειγματοληψίες έγιναν 1.818 τεστ και έχουν ανιχνευθεί μόλις 10 θετικά σε ένα κρίσιμο 15ημερο που έχει παρατηρηθεί γενικά έξαρση του ιού σε γειτονικές περιοχές.

Συνεχίζουμε να προσέχουμε και συμμετέχουμε στα τεστ που γίνονται με ασφάλεια μέσα από το αυτοκίνητο. Η όλη διαδικασία διαρκεί πέντε λεπτά και μοναδική προϋπόθεση είναι να ξέρετε το ΑΜΚΑ σας και να έχετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου όπου θα σας έρθει και η απάντηση μέσα σε μερικά λεπτά. Για την μετακίνησή σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε των κωδικό «1» που θα στείλετε στο 13033.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση