Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Τιθορέα και Λιανοκλάδι σήμερα το «Λευκό Βέλος»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 09:29 Σε Τιθορέα και Λιανοκλάδι σήμερα το «Λευκό Βέλος» Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα κάνει δοκιμές στη γραμμή για την επετειακή ιστορική διαδρομή της 25ης Μαρτίου…

Είναι ανακατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Alstom στο Σαβιλιάνο της Βόρειας Ιταλίας, μπορεί να πιάσει τα 200 χιλιόμετρα και θα κάνει τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Πρόκειται για το πρώτο από τα πέντε καινούρια τραίνα που τροχοδρομεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ηλεκτρική γραμμή που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη το οποίο έφτασε στην Ελλάδα στις 16 Ιανουαρίου και στις 25 Μαρτίου 2021 θα κάνει το πρώτο επετειακό και συγχρόνως ιστορικό δρομολόγιο του, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821

Το «Λευκό Βέλος» ή αλλιώς το ΕΤR-470 θα βρίσκεται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο σταθμό της Τιθορέας προκειμένου Δευτέρα έως Πέμπτη να κάνει δοκιμές στη γραμμή μέχρι το Λιανοκλάδι.

Το «Λευκό Βέλος» ή όπως αλλιώς βαφτιστεί από την Κυβέρνηση, θα δοκιμάσει να πιάσει τα 200 χιλιόμετρα με ασφάλεια, μεταξύ Κάτω Τιθορέας και Ρεγγινίου και από Μώλο έως Λιανοκλάδι, διασχίζοντας με αυτή την ταχύτητα και τη σύγχρονη σήραγγα του Καλλιδρόμου.

Η αμαξοστοιχία ΕΤR-470, αποτελείται από εννέα βαγόνια, πέντε οικονομικής θέσης, τρία πρώτης και ένα καφέ-εστιατόριο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το παρθενικό του ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με στόχο να καλύψει την απόσταση σε 3 ώρες και 15 λεπτά. Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παρόμοιες (ανακατασκευασμένες) αμαξοστοιχίες που θα φτάσουν Ελλάδα από την Ιταλία έως το Φθινόπωρο του 2021.