Η «Μήδεια» στη 2η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 09:38 Η «Μήδεια» στη 2η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού σχετικά με τη διαχείριση του καιρικού φαινομένου «Μήδεια» και οι πληγές που άφησε - ή δεν άφησε - στην περιοχή, κατέλαβε το μεγαλύτερο διάστημα, ενώ συζητήθηκαν και 17 επερωτήσεις για θέματα που αφορούν τον πολίτη.

Στην τοποθέτησή του σχετικά με τη «Μήδεια» ο κ. Σπανός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

• Την αντοχή του μηχανισμού της Περιφέρειας, που κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες εκχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και πολλών Δήμων της, μέσα από έναν στόλο που στην πλήρη του ανάπτυξη έφτασε τα 350 μηχανήματα δράσης και περισσότερα από 50 εφεδρικά.

• Την ανάγκη προληπτικής και σωστής συντήρησης του δικτύου (κοπές δένδρων κλπ.) από τον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ και τη βούλησή του να παρέμβει και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μαζικής διακοπής ηλεκτροδότησης, με την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, που αυτή εγκυμονεί.

Συνεδρίαση χωρίς covid και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στην καρδιά της Περιφέρειας δε γινόταν, για αυτό και το λόγο πήρε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της αναφερόμενος, τόσο στο ευρύ πρόγραμμα διενέργειας rapid tests που υλοποιεί στοχευμένα  ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και στις συστάσεις και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε εταιρείες, φορείς και τόπους συγκέντρωσης κοινού, προς επιβεβαίωση της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τόνισε δε, την ανάγκη τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, ώστε όλες οι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας να μπορέσουν βγουν από τις λεγόμενες ζώνες υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Σημειώνουμε ότι από την ημερήσια διάταξη ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία πέντε θέματα, όπως και άλλα δύο που συζητήθηκαν ως έκτακτα και αφορούσαν Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμό της Περιφέρειας κλπ.

«Συνεχίζουμε παραγωγικά την πορεία μας σε όλα τα επίπεδα δράσης για την Περιφέρειά μας. Κρίσιμος και χρήσιμος σταθμός σε αυτή την πορεία είναι πάντα η συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου», δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα και δόθηκε ικανός χρόνος σε όλους τους συναδέλφους, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και τη συμμετοχή σε μια ακόμη παραγωγική συνεδρίαση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση