Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστική διερεύνηση στο θάνατο της 5χρονης Κατερίνας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:00 Δικαστική διερεύνηση στο θάνατο της 5χρονης Κατερίνας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας…

Την οδό της δικαστικής διερεύνησης -μετά και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης- αναμένεται να λάβει πλέον η υπόθεση της πεντάχρονης Αικατερίνης Γκαβούτσικου, καθώς προχθές Παρασκευή συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατό της, ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η υποβολή της ιατροδικαστικής έκθεσης θα επισπεύσει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να απαντηθούν έτσι τα ερωτήματα για τον θάνατο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, θα φωτιστούν παράλληλα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η υγιέστατη κατά τα άλλα μαθήτρια του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, ενώ εισήχθη με πυρετό στο ΓΝΛ μετά από διήμερη νοσηλεία, στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2020 «απεβίωσε αιφνιδίως», όπως σημειωνόταν στη λιτή ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος της μικρής οφείλεται σε "σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας".

Το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων θα κατατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας που διενεργεί και την προκαταρκτική έρευνα, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

Πηγή: kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)