Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύλληψη απατεώνα στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:40 Σύλληψη απατεώνα στη Λαμία

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας το απόγευμα της Δευτέρας για να του περάσουν χειροπέδες. Κατηγορείται για απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρίας στη Ζάκυνθο…

Περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας, πήραν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης ενός 29χρονου Λαμιώτη Ρομά το απόγευμα της Δευτέρας (22/2) σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν ο 29χρονος έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους άλλων υπηρεσιών, κατηγορούμενος για απάτη, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας απολυμάνσεων στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ο συλληφθείς είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο την Κυριακή (21-02-2021) το απόγευμα μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προερχόμενο από απάτη, μέσω υπολογιστή, σε βάρος της ανωτέρω γυναίκας.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα άγνωστου άνδρα, που προσποιήθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να προπληρώσει αξία υπηρεσιών απολύμανσης, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, της απέσπασε (μέσω δύο εμβασμάτων), το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ενώ ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.