Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Νέο πρόστιμο σε καφετέρια αλλά και σε σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 17:45 Στερεά: Νέο πρόστιμο σε καφετέρια αλλά και σε σούπερ μάρκετ

Την εποχή του κορωνοϊού…

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έτσι τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.108 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.599 παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τρεις (3) συλλήψεις.

Στις παραπάνω συλλήψεις, η μία (1) έγινε στη Βοιωτία στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας από αστυνομικούς του οικείου ΑΤ που διαπίστωσαν ότι λειτουργούσε καφέ - μπαρ που σέρβιρε σε πελάτη. Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ, αλλά και 15ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ στον πελάτη «κεράστηκε» πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Στην Εύβοια επίσης και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα είχαμε πρόστιμο 300 ευρώ σε σούπερ μάρκετ, για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών εντός του καταστήματος.

Σε άλλες περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

Στην Ήπειρο, 

- 5.000 ευρώ σε καφετέρια και 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας, σε (4) πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ μπαρ, για εξυπηρέτηση (8) πελατών εντός του καταστήματος στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, καθώς είχε επιτρέψει την άθληση εντός του γυμναστήριου σε  (2) άτομα, στους οποίος επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική,  3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή σε (8) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον στη Στερεά είχαμε 77 (από τις 1.210) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και 27 (από τις 358) για μη χρήση μάσκας.