Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Αγράφων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 19:13 Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Αγράφων

Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, συναντήθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε:

α) Το θέμα των επιπτώσεων από την πιθανή εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών στη Βαλαώρα, σε ένα κτηνοτροφικό χωριό της Ευρυτανίας κινδυνεύοντας να χαθούν 3.000 στρέμματα αν αλλάξουν χρήση και παραχωρηθούν για Φωτοβολταϊκά.

β) Την ανάγκη θέσπισης ειδικού προγράμματος "Εξοικονομώ-Αυτονομώ" για τις ορεινές περιοχές προκειμένου να αναβαθμίσουν οι δημότες μας την ενεργειακή αποδοτικότητα των σπιτιών τους .

γ) Το ζήτημα της εξαίρεσης απόδοσης ανταποδοτικού τέλους του μεγαλύτερου Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου  της λίμνης των Κρεμαστών από τη ΔΕΗ, η στάθμη της οποίας έχει μεγάλη διακύμανση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Υπουργός τόνισε ότι όλα τα θέματα που τέθηκαν είναι σημαντικά, δεσμεύτηκε να μελετήσει τα αιτήματα του Δήμου ενώ τόνισε ότι παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, θα υπάρξει στενή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την τοπική κοινωνία για έμπρακτη λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα χρόνια προβλήματα και να υπάρξει δίκαιη λύση.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση