Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λαμιέων για το Διαδημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 06:50 Πάνω από 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λαμιέων για το Διαδημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Το ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός - «Πρόκειται για μία ουσιαστική εξέλιξη η οποία έρχεται να απαντήσει σε ένα μείζον θέμα των τοπικών κοινωνιών» δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος.

Το Διαδημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων Λαμιέων ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή 7 Δήμων συνολικά (όλοι Δήμοι της Φθιώτιδας εκτός Λοκρών και ο Δήμος Καρπενησίου), για τη δημιουργία του Πάρκου Ζωοφιλίας, το οποίο περιλαμβάνει και το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων με δυναμικότητα 300 θέσεων.

Πρόκειται για την ουσιαστική και σύγχρονη απάντηση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τόσο στη Λαμία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως με το σύνθημα: "Κανένα #ζώο δεν πρέπει να ζει στο δρόμο", όπως αναφερει στην αναρτησή του ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος αναφέρει:

Στηρίζοντας τα #αδέσποτα ζώα συντροφιάς που έχουν την ανάγκη μας για να επιβιώσουν συμφωνήσαμε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» του Υπουργείου Εσωτερικών :
1. Το έργο κατασκευής Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Λαμιέων συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ καθώς και
2. Το έργο κατασκευής Α΄ φάσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου ΄Εδεσσας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 368.750 ευρώ

Δείτε την ανάρτηση του Υπουργού:

Για το σημαντικό αυτό έργο ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος όταν κατέθεσε τον φάκελο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» δήλωσε:

«Πρόκειται για μία ουσιαστική εξέλιξη η οποία έρχεται να απαντήσει σε ένα μείζον θέμα των τοπικών κοινωνιών. Σταθερά προσηλωμένοι τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά θέματα του δήμου και της ευρύτερης περιοχής προωθούμε -όπου είναι δυνατόν- παρεμβάσεις ευρύτερης κλίμακας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα και να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο . Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και επιβεβαιώνει την μεθοδικότητα, το σχέδιο αλλά και την ετοιμότητα του Δήμου μας και των υπηρεσιών μας».