Μαλεσίνα: Με το βλέμμα στα νέα τεστ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 11:58 Μαλεσίνα: Με το βλέμμα στα νέα τεστ

«Παλεύουμε τον ιό και όχι τους ανθρώπους…», το μήνυμα της Κοινότητας...

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, με τα δειγματοληπτικά τεστ να επιβεβαιώνουν μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Η Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, αποδείχθηκε μια πολύ δύσκολη ημέρα, καθώς ανιχνεύθηκαν 35 καινούριες μολύνσεις (21 από τα τεστ του ΕΟΔΥ), χωρίς να έχει εξεταστεί ο περισσότερος κόσμος που κατοικεί σε Μαλεσίνα, Θεολόγο και Μάζι όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτά προστίθενται στα 13 της Δευτέρας, ενώ ήδη ο Δήμος Λοκρών διά μέσω του Δημάρχου του Θανάση Ζεκεντέ, είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» στο υπουργείο Υγείας ζητώντας εμβολιασμούς και αναφέροντας - τότε - 20 ενεργά περιστατικά εκ των οποίων τα 4 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Λαμίας!

Εν αναμονή των αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληψίας στη Μαλεσίνα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 9.30 έως 14.00 στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και συγκεκριμένα μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας. Επιπλέον ματαιώθηκε η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Πέμπτη και συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Τα τεστ αυτά θα δείξουν ακόμη πιο καθαρά την εικόνα που επικρατεί στη Δημοτική Ενότητα για την οποία υπάρχει εισήγηση να «κλείσει» (με εξαίρεση τον Προσκυνά που δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα) σε μια ύστατη προσπάθεια ελέγχου της διασποράς.

Ανάλογα τεστ θα πραγματοποιηθούν και το Σάββατο προκειμένου να έχει περάσει ο απαιτούμενος χρόνος για όσους συμμετείχαν στον τελευταίο γάμο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή την Κυριακή (21/2).

Την ίδια ώρα το μήνυμα των ανθρώπων της Κοινότητας Μαλεσίνας είναι αισιόδοξο αλλά και σαφές για τα όσα πρέπει να ακολουθήσουν οι δημότες προκειμένου να προστατέψουν τους ίδιους και τους γύρω τους:

«Συνδημότισσες και συνδημότες , φίλες και φίλοι.

Δυστυχώς διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με την πανδημία να φανερώνει σημάδια κορύφωσης.

Καθ όλη την περίοδο από την εμφάνιση του κορονοιού έως σήμερα καταφέραμε χάρη στην υπευθυνότητα του καθενός και με μεγάλη προσπάθεια όλων μας να κρατήσουμε την περιοχή μας ασφαλή.

Τώρα που η πανδημία εξελίσσεται χρειάζεται με ψυχραιμία και με ακόμη περισσότερη υπευθυνότητα να διατηρήσουμε τον Δήμο μας στα χαμηλότερα δυνατά ποσοστά κρουσμάτων.

Για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο είναι μεγάλη ανάγκη να εφαρμόσουμε πιστά όλα τα ισχύοντα μέτρα και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητα  μας , πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό η ακόμα και να αποφεύγονται χώροι συνάθροισης και συγχρωτισμού.

Δεν επιτρέπεται από κανέναν χαλαρότητα.

Κάνουμε έκκληση  σε ολους να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή και να μην αντιμετωπίσει κανείς  την κατάσταση με επιπολαιότητα.

Ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία τοσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και εξαντλεί κάθε δυνατότητα που έχει προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρες 9.30 έως 14.00 και χωρίς ραντεβού ,  μπροστά στο Δημοτικό κατάστημα Μαλεσίνας ,  θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  για δωρεάν rapit test για τους κατοίκους.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται με αυτοκίνητο η άλλο όχημα και φορώντας μάσκα.

Πάνω απ όλα είναι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι πότε θα κρατήσει όλο αυτό.Ο καθένας από μας καλό θα είναι να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο απολύτως απαραίτητο να μείνει στο σπίτι του και να μην έρχεται σε άσκοπη συναναστροφή με άλλα  πρόσωπα.Έτσι θα επιβραδύνουμε την εξάπλωση να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης και να κερδίσουμε χρόνο.

Δε χρειάζεται πανικός αλλά σωστή ενημέρωση και υπεύθυνη στάση από όλους μας.

Πολεμάμε τον ιό κι όχι τους ανθρώπους

Προσαρμοσμένη αναζήτηση