Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπάνα» σε καφενείο της Φθιώτιδας που άνοιξε και σέρβιρε πελάτες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:32 «Καμπάνα» σε καφενείο της Φθιώτιδας που άνοιξε και σέρβιρε πελάτες

300 ευρώ πρόστιμο σε πρατήριο άρτου. Βροχή οι παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού…

Για εντατικούς ελέγχους κάνει λόγο η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της επιτήρησης εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 66.694 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.526 παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν οκτώ (8) συλλήψεις.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ένας ιδιοκτήτης καφενείου σε περιοχή του Δήμου Λοκρών, που άνοιξε το κατάστημά του και σέρβιρε σε τρεις καθήμενους πελάτες. Στον 57χρονο καφετζή επιβλήθηκε επιπλέον διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ οι τρεις πελάτες του θα πληρώσουν τον καφέ από 300 ευρώ έκαστος για άσκοπη μετακίνηση!

Επίσης στη Στερεά είχαμε ένα ακόμη πρόστιμο σε επαγγελματία που δεν τηρούσε τους κανόνες και συγκεκριμένα σε ιδιοκτήτη πρατήριου άρτου που δεν είχε αναρτήσει την ταμπέλα με το μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος.

Σε όλη τη χώρα παρόμοια πρόστιμα είχαμε:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια μεζεδοπωλείου, ενώ σε (3) πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα περιποίησης νυχιών και επιβολή προστίμου των 300 ευρώ σε παρευρισκόμενη, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου, ενώ σε (6) παρευρισκόμενους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας, ενώ σε (2) πελάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15ημερη αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ-καφέ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιώτη για διοργάνωση συνάθροισης και επιβολή σε (2) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή σε (4) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή σε (7) συμμετέχοντες ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Σημειώνουμε τέλος ότι στη Στερεά είχαμε ακόμη 73 από τα 1.166 πρόστιμα που επιβλήθηκαν για περιορισμό της μετακίνησης και 23 από τα 321 για μη χρήση μάσκας.