Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισέβαλαν με όπλο σε σπίτι ηλικιωμένων και φεύγοντας τους πέταξαν τα κινητά στο τζάκι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:07 Εισέβαλαν με όπλο σε σπίτι ηλικιωμένων και φεύγοντας τους πέταξαν τα κινητά στο τζάκι

Έλληνες οι δράστες της βίαιης ληστείας με θύμα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λίμνη Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην οικία του, που είχε διαπραχθεί πριν δύο χρόνια στη Λίμνη Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) εκ των δραστών που αφού εισέβαλαν με όπλο (πιθανότατα πιστόλι) στο σπίτι των γερόντων από ανασφάλιστη πόρτα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ακολούθως τους έδεσαν με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups).

Οι ληστές, που φορούσαν κουκούλες τύπου full face και γάντια, χρησιμοποίησαν βία και χτύπησαν το σύζυγο στο πρόσωπο προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει χρήματα κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Κατάφεραν τελικά να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, διάφορα κοσμήματα και μία τραπεζική κάρτα, ενώ πριν τη διαφυγή τους, απενεργοποίησαν τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου και πέταξαν στο αναμμένο τζάκι τα κινητά τηλέφωνα των γερόντων προκειμένου να μην μπορέσουν να ειδοποιήσουν γρήγορα κάποιο συγγενή ή την αστυνομία.

Την προανάκριση και τη σχετική δικογραφία ετοίμασε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.