Ζητούν αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος του αστυνομικού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 19:46 Ζητούν αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος του αστυνομικού

Τα μέλη της ΕΑΣΥ Φωκίδας ζητούν από το βουλευτή τους να πάρει θέση…

Ένα διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών θέτουν προς το βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας με επιστολή τους, ζητώντας να πάρει θέση στην αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

«Αξιότιμε κ.Βουλευτά,

Η ένωσή μας διαχρονικά, σε πλήθος ανακοινώσεών της, απευθύνεται στην εκάστοτε κυβέρνηση και στον τοπικό Βουλευτή, διεκδικώντας το αυτονόητο: ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ.

Ο Έλληνας Αστυνομικός εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, έχοντας επωμιστεί τεράστια φορτία στις πλάτες του, εκτελώντας με αυταπάρνηση και περίσσιο φιλότιμο τα καθήκοντά του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και όταν τα καθήκοντα που του ανατίθενται δεν εμπεριέχονται στον κύριο ρόλο της αποστολής του.

Η ένωσή μας, έχει γνωστοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημά μας σε όλους τους πολιτικούς χώρους σε επαφές και συναντήσεις, ενώ κύρια χαρακτηριστικά αυτών των συναντήσεών μας είναι η κατανόηση του αιτήματός μας και οι υποσχέσεις. Υποσχέσεις που όσο εύκολα δίνονται όταν ένα κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, τόσο εύκολα ξεχνιούνται όταν αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας.

  Στη σημερινή δύσκολη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, όπου οι συνάδελφοί μας έχουν επωμιστεί το σύνολο σχεδόν των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, ερχόμενοι σε επαφή καθημερινά με αμέτρητους συμπολίτες μας, όντας εκτεθειμένοι και αυτοί στον ιό με τίμημα και την ίδια τους τη ζωή, αφού ήδη θρηνούμε νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα υπηρεσίας από το φονικό ιό, βιώνοντας παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις και την οργή αγανακτισμένων συμπολιτών μας, χορηγήθηκε από την Κυβέρνηση επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθορίστηκε αποζημίωση για εργασία καθ΄υπέρβαση  του υποχρεωτικού ωραρίου και διάφορες άλλες διατάξεις.

Σε καμία περίπτωση, δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα κανενός κλάδου εργαζομένων να διεκδικεί και να επιτυγχάνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απολύτως προκλητική για τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό και αποτελεί τεράστια ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους νεκρούς και τους τραυματίες του σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Κύριε Βουλευτά,

Σας καλούμε να κάνετε το χρέος σας απέναντι σε όλους εμάς, που δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό για τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Ασφάλειας, της διαφύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας και εδώ και ένα (1) χρόνο και της Δημόσιας Υγείας, εξαιρούμενοι και εκεί από τη χορήγηση επιδόματος, όταν για άλλους κλάδους υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ για τους δικούς μας συναδέλφους, δεν υπάρχουν ούτε για τα δεδουλευμένα νυχτερινά τους. Άλλωστε, στη συνάντησή μας τον περασμένο Μάιο, αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματός μας και δηλώσατε ότι θα σταθείτε αρωγός στις προσπάθειές μας για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, ενώ παράλληλα σας είχαμε καταθέσει και σχετικό προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Επιπροσθέτως, σας είχαμε καταθέσει και γραπτό υπόμνημα με τα βασικότερα θεσμικά και εργασιακά ζητήματα του κλάδου μας ( Εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε για το μισθολόγιο, Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής παροχής για τη προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, απαλλαγή από πάρεργα, π.χ. μεταγωγές κρατουμένων κ.α) για τα οποία δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε με έγγραφες τοποθετήσεις σας να μας κάνετε γνωστές τις θέσεις σας επί του θέματος, παράλληλα με τις ανάλογες προτάσεις σας προς τους αρμόδιους υπουργούς. Ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχετε ηθική υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας, ότι θα μεριμνήσει προσωπικά για τους ένστολους, το Μάρτιο του 2020.

Σχετ. Το υπ΄αριθ. 100/7/8 από 10/02/2021 έγγραφο της ΠΟΑΣΥ το οποίο επισυνάπτεται».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση