Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έχει «ουρά» η απάτη με τα 11.000€ που πήραν από γυναίκα επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 08:20 Λαμία: Έχει «ουρά» η απάτη με τα 11.000€ που πήραν από γυναίκα επιχειρηματία

Τρία τα εμβάσματα με διαφορετικούς αποδέκτες - «Δεν έχω ιδέα πως βρέθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό μου» υποστήριξε ο Λαμιώτης που συνελήφθη…

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας, για την υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου που εμπλέκει και 29χρονο Λαμιώτη ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας την περασμένη Δευτέρα (22/2).

Ο 29χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση, καθώς δε γνώριζε για κάποια μεταφορά χρημάτων στο λογαριασμό του, καταθέτοντας ότι θα επιστρέψει άμεσα τα χρήματα που βρέθηκαν σε αυτόν. Υποστήριξε μάλιστα στην απολογία του ότι είναι αγράμματος και δεν γνωρίζει καν πως γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές, Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι δεν είχε σχέση με το τηλεφωνικό νούμερο που κάλεσε την γυναίκα από το λογαριασμό της οποίας έκαναν φτερά συνολικά 11.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, το απόγευμα της Κυριακής (21/2) άγνωστος τηλεφώνησε σε 37χρονη που διατηρεί επιχείρηση σε περιοχή της Ζακύνθου και της ζήτησε υπηρεσίες απολύμανσης για ξενοδοχείο που υποτίθεται διατηρούσε στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Με το πρόσχημα μάλιστα να της προπληρώσει την εργασία της, κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς e-banking της προκειμένου να της καταθέσει τα χρήματα. Αντ’ αυτού έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων 3.000 + 3.000 + 5.000 ευρώ προς υπαρκτούς λογαριασμούς με τον τελευταίο να ανήκει στον 29χρονο Λαμιώτη. Την επομένη που κατάλαβε τι είχε συμβεί η 37χρονη, κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Ζακύνθου και ακολούθησε η σύλληψη του 29χρονου από αστυνομικούς στη Λαμία.

«Ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι έχει εξαπατηθεί. Ο τηλεφωνικός αριθμός από τον οποίο έγινε η κλήση προς την καταγγέλλουσα, δεν είναι δικός του. Επιπλέον κατέθεσε ότι είναι αγράμματος και δεν έχει την  παραμικρή γνώση περί τέτοιων εφαρμογών και ούτε ποιος μπορεί να τον έχει παγιδεύσει», δηλώνει στο LamiaReport η συνήγορός του Σοφία Σταυράκη και προσθέτει: «Δήλωσε κατηγορηματικά στον κ. Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι είναι αθώος και ότι το ποσό των 5000 ευρώ, που βρέθηκε στον δικό του Τραπεζικό λογαριασμό θα επιστραφεί αμέσως στην καταγγέλλουσα, ενώ θα κινηθεί και δικαστικά υποβάλλοντας έγκληση κατά αγνώστων».

Ο φερόμενος ως δράστης αφέθηκε ελεύθερος και όπως σημειώσαμε διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εύρεση των φυσικών δραστών, αφού όπως προκύπτει εμπλέκονται περισσότερα άτομα.