Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Κρούσμα σε μαθητή έβγαλαν τα rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 14:48 Λαμία: Κρούσμα σε μαθητή έβγαλαν τα rapid test

Περίπου 500 δειγματοληψίες στο κέντρο της Λαμίας και στην οδό Φιλίας…

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου για μία ακόμη φορά στις δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στην οδό Φιλίας δίπλα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Στα γρήγορα τεστ (rapid test) που έγιναν από τις 10:00’ το πρωί μέχρι στις 13:30’ το μεσημέρι στο κέντρο της Λαμίας, προσήρθαν 138 άτομα και δε βρέθηκε κανέναν θετικό.

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε τυχαίος έλεγχος στο δρόμο και τόσο το ποσοστό συμμετοχής όσο και τα αρνητικά ευρήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Στην αντίστοιχη δειγματοληψία που έγινε μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing) στην οδό Φιλίας, εξετάστηκαν 349 άτομα και βρέθηκε μόλις ένα θετικό (ποσοστό 0,29%) που αντιστοιχεί σε 14χρονο μαθητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και για αυτό είχε πάρει ήδη οδηγίες για αυτοπεριορισμό. Θα ενημερωθεί σχετικά η Πολιτική Προστασία για περαιτέρω ιχνηλάτηση και ότι άλλο χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη μέθοδο μέσα από το αυτοκίνητο έχουν διεξαχθεί στη Λαμία σχεδόν 9.000 τεστ (8.998) και έχουν ανιχνευτεί 91 θετικά περιστατικά (1 θετικό στα 100).

Η δειγματοληψία των Ρομά στην Καμηλόβρυση δεν έγινε προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα τεστ στην Κοινότητα Μαλεσίνας.

Το πρόγραμμα των τεστ για αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει:

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, θα γίνουν rapid test,στη λαϊκή Αγορά Αγίου Αθανασίου Λαμίας (Γαλανέϊκα), από τις 08.30 πμ έως τις 12.00 μμ.

Την ίδια ημέρα στο Μοσχοχώρι, θα διενεργηθούν δωρεάν έλεγχοι, από τις 09.00 π.μ. έως  τις 12.00 μμ.

Τέλος το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου,θα επαναληφθούν τα rapid test,στην οδό Φιλίας,από τις 10:00 πμ έως τις 14:00 μμ.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας σε όλα τα σημεία των ελέγχων απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.