Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Στο "κόκκινο" η Μαλεσίνα - Τεράστια ουρά στα rapid test - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από ψηλά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 08:18 Φθιώτιδα: Στο "κόκκινο" η Μαλεσίνα - Τεράστια ουρά στα rapid test - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από ψηλά!

Διασπορά στην Κοινότητα επιβεβαίωσαν τα νέα τεστ στη Μαλεσίνα - «Επιτακτική ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης της Covid-19», λέει ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές…

Με τη συμμετοχή 302 κατοίκων, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι  από Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ. Φθιώτιδας, δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν 21 θετικά που ήρθαν να προστεθούν στα 68 ενεργά κρούσματα που υπολογίζονται από το τελευταίο Σαββατοκύριακο, αλλά και σε 4 ακόμη που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport έχουν ανιχνευθεί στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές που βρέθηκε στη δειγματοληψία, ευχαρίστησε τους πολίτες που προσήλθαν στη διαδικασία και την κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Φθιώτιδας για τη δράση που έγινε στη Μαλεσίνα. Επισήμανε ωστόσο ότι «είναι ώρα ατομικής ευθύνης και ευλαβικής τήρησης των μέτρων, καθώς ο Δήμος Λοκρών και ιδιαίτερα η Μαλεσίνα βρίσκονται σε φάση διασποράς του ιού στην κοινότητα.

» είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση όλων να τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του Covid-19», προσθέτει ο Δήμαρχος που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι για λόγους διασφάλισης των εργαζομένων του Δήμου έγινε απολύμανση του Δημοτικού Καταστήματος στη Μαλεσίνα και αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Μαλεσίνας.

Δείτε και ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο φαίνεται η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων στα γρήγορα τεστ: