Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Γνωμοδοτήσεων για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 19:03 Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Γνωμοδοτήσεων για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας

«Συνεχίζεται η συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του ζητήματος», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Χρήστος Σταϊκούρας...

Την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων και Γνωμοδότησης για την παραχώρηση ακινήτων του άρθρου 28 του ν. 4778/2021 (η Διάταξη για τα «κόκκινα σπίτια» της Μαλεσίνας), κοινοποίησε με δελτίο τύπου, ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Η Επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από:

α) τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας, ως Πρόεδρο, και μέλη

β) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών

γ) τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας

δ) τον εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

ε) έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ως Γραμματέας της Επιτροπής ορίστηκε υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας.

Έργο της Επιτροπής αποτελεί:

Η εξέταση, έως 30/9/2021, αιτήσεων ιδιωτών, προκειμένου να αποδειχθεί ότι αποτελούν απώτερους διαδόχους των αρχικώς αποκατασταθέντων σεισμοπαθών και η γνωμοδότηση για την παραχώρηση σε αυτούς των αρχικώς παραχωρηθεισών εκτάσεων που βρίσκονται εντός του, εγκεκριμένου με το β.δ. της 29ης.7.1894 (Β` 83) ρυμοτομικού σχεδίου, στις θέσεις «Ράχη και Μαχάλα» Μαλεσίνας, που συστάθηκε δυνάμει του νόμου ΡΜΘ` της 5ης.1.1866 «περί συνοικισμών» (Α` 8), προς αποκατάσταση σεισμοπαθών.

Η Επιτροπή́ θα συνεδριάζει στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η δε διάρκειά́ της ορίζεται έως την ολοκλήρωση του έργου της.

«Με τη σημερινή απόφαση συνεχίζεται η συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση του ζητήματος, το οποίο απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής εδώ και δεκαετίες», καταλήγει το δελτίο τύπου του υπουργού Οικονομικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση