Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοβαρή επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 08:12 Σοβαρή επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Τι λένε οι γιατροί…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνο για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας από τις 16 Φεβρουαρίου και αυτό γιατί από το απόγευμα της Δευτέρας (22/2) αρνείται και τον ορό με τα απαραίτητα συστατικά.

Την Πέμπτη το βράδυ τον πολυισοβίτη επισκέφθηκε ο προσωπικός του ιατρός, ο οποίος και δημοσιοποίησε ότι βρίσκεται λίγο πριν το θάνατο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσιοποιήθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, που κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του ασθενή:

«Ενημερώνουμε οτι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημ. Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02-2021.

Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα».