Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Που εντοπίζονται τα 55 κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 08:15 Φθιώτιδα: Που εντοπίζονται τα 55 κρούσματα

Επιβεβαιώνεται η δύσκολη κατάσταση στη Μαλεσίνα. Ανησυχία από περιστατικά σε Ρομά στην Πελασγία…

Στις 55 έφτασαν οι νέες μολύνσεις στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.

Από αυτά τα 52 εντοπίζονται στη Λοκρίδα και τα 48 είναι στο Δήμο Λοκρών. Εκεί έχουμε 47 κρούσματα στην Κοινότητα Μαλεσίνας, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά (συνολικά 5), ενώ ένας 54χρονος από άλλη Κοινότητα συμπληρώνει τη λίστα. Ενδεικτικά στο Δήμο Λοκρών έχουμε 25 άνδρες και 23 γυναίκες και ηλικίες από 12 μέχρι 87 ετών.

Όπως σημειώσαμε όμως στη Λοκρίδα είναι άλλα τέσσερα (4) κρούσματα covid-19. Ειδικότερα έχουμε τρία (3) στο Δήμο Καμένων Βούρλων, μια 28χρονη με το λίγων μηνών αγοράκι της και μια 54χρονη. Επιπλέον έχουμε και έναν 23χρονο στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Η λίστα κλείνει με μια 31χρονη από τη Λαμία αλλά και δύο άνδρες από το Δήμο Στυλίδας. Τα τελευταία αυτά περιστατικά φαίνεται να έχουν εντοπιστεί στα rapid test που έγιναν το Σάββατο στη Λαμία, σήμαναν όμως συναγερμό στο Δήμο Στυλίδας, καθώς πρόκειται για δύο Ρομά από τον καταυλισμό της Πελασγίας που αυτό τον καιρό έχουν αυξημένες υποχρεώσεις σε γεωργικές εργασίες στα ελαιοπερίβολα. Έλαβαν αμέσως οδηγίες για αυτοπεριορισμό τις επόμενες 14 ημέρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Στυλίδας στην ΔΕ Πελασγίας, Γιάννη Πρεμέτη μας ανέφερε τα εξής:

«Πράγματι, έχω ενημερωθεί από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Φθιωτιδας, σχετικά με τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τα rapid test που διενεργούνται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, και αφορούν Ρομά που διαμένουν στον καταυλισμό της περιοχής μας. Έχω ενημερώσει τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τους ανθρώπους που ευτυχώς νοσούν χωρίς συμπτώματα, να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης επικοινώνησα με τον Ιατρό της ΤΟΜΥ Λαμίας και υπεύθυνο για τις ΚΟΜΥ κ. Παύλο Μαμακή, σχετικά με την διενέργεια rapid test σε ανθρώπους του καταυλισμού μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης.

Μέσα από το LamíaReport, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων των κατοίκων της περιοχή μας , σχετικά με τις καθημερινές τους επαφές, καθώς οι Ρομά εργάζονται ως εποχικοί εργάτες στις εργασίες κλαδέματος που βρίσκονται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή. Να τηρούμε όλοι ανεξαιρέτως, τα απαραίτητα μέτρα καθώς κινούμαστε στους ίδιους χώρους όπως αρτοποιεία, φαρμακεία,μπακάλικα. Με βάση τις απόψεις των ειδικών, ο ιός είναι ύπουλος και παραμονεύει κάθε στιγμή. Ας προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και γενικότερα την περιοχή μας με δυσάρεστες καταστάσεις. Με σύνεση, υπομονή & προσοχή θα βγούμε από την δύσκολη δοκιμασία».

Στην υπόλοιπη Στερεά η Εύβοια βρίσκεται ψηλά με 18 νέα κρούσματα, τα οποία χρεώνονται στους Δήμους Χαλκιδέων (9), Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας (6, ανάμεσά τους και μια 10χρονη μαθήτρια) και Ερέτριας (3).

Η Φωκίδα επανεμφανίσθηκε στο χάρτη έχοντας μάλιστα πέντε (5) νέες μολύνσεις. Και οι πέντε είναι στο Δήμο Δωρίδος, μεταξύ των οποίων και δύο 14χρονοι μαθητές.

Στη Βοιωτία έχουμε τέλος τα λιγότερα περιστατικά, συνολικά τέσσερα (4). Μάλιστα τα περισσότερα (δύο) είναι στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας σε 29χρονη και 77χρονη. Ένα είναι στην Τανάγρα (66χρονη) και ένα στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων (22χρονη).