Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λοκρών: Τι έδειξαν τα σημερινά τεστ στην Αταλάντη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 15:44 Δήμος Λοκρών: Τι έδειξαν τα σημερινά τεστ στην Αταλάντη

Δειγματοληψία και στο Δημαρχείο…

Ακόμη 266 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την Covid-19 (rapid test), πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στην Αταλάντη.

Από αυτά τα 34 αφορούσαν εργαζόμενους και αιρετούς στο δημαρχείο Αταλάντης που βγήκαν όλα αρνητικά. Επιπλέον στον Περιφερειακό της Αταλάντης έγιναν άλλα 259 τεστ στους κατοίκους εκ των οποίων τα 7 έδωσαν θετικό αποτέλεσμα.

Γενικότερα η κατάσταση στο δήμο Λοκρών παραμένει πολύ δύσκολη και τα ενεργά κρούσματα έχουν περάσει τα 200 μετά και τις τελευταίες δειγματοληψίες (186 την Κυριακή με καταγραφή της προηγούμενης ημέρας). Το κακό είναι ότι η άσχημη αυτή εικόνα αποτυπώνεται και σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας με περισσότερες από 15 εισαγωγές με το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές επαναλαμβάνει διαρκώς και συνεχώς ζητεί τήρηση των μέτρων, προκειμένου να σταματήσει εδώ η μεγάλη διασπορά. Ο ίδιος δίνει και το παράδειγμα τηρώντας πιστά όλα τα μέτρα και παραμένοντας αρνητικός σε όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι τώρα (τρία rapid και ένα μοριακό).

Ευχαριστεί επίσης τους πολίτες για την ανταπόκριση στις δειγματοληψίες και τον ΕΟΔΥ που βοηθά στην καταγραφή των κρουσμάτων με τα συνεχή τεστ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτά θα επαναληφθούν Τετάρτη και Παρασκευή σε Μαρτίνο και Μαλεσίνα αντίστοιχα.