Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 17:44 Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Διετέλεσε Διευθυντής στο Γυμνάσιο και το Λϋκειο Θεσπιέων μέχρι την ενθρόνισή του...

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας (1/3) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο Κέντρο Αποκατάστασης που νοσηλευόταν.

Ο Σεβασμιώτατος εισήχθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου και εξήλθε την περασμένη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, το 1977 διορίστηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ. Xειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Το 1986 προήχθη εις την θέσιν του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως της εκλογής του εις Μητροπολίτην.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009. Την 11ην Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.