Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 10:03 Λαμία: Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό

Πέντε συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη στη ΜΕΘ. «Αγριεύει» η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Το τρίτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε να πιέζει και πάλι το τοπικό σύστημα υγείας με δεκάδες διακομιδές στα Κέντρα Υγείας και τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, ενώ 16 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν τα τελευταία 24ωρα μόνο από την περιοχή της Μαλεσίνας.

Από κει ξεκίνησε να «αγριεύει» η κατάσταση γεμίζοντας αρχικά την Κλινική covid και στη συνέχεια τη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας.

Δυστυχώς εκεί, μετά από πολλές ημέρες είχαμε ακόμη ένα θάνατο συνανθρώπου μας και συγκεκριμένα 87χρονης γυναίκας από την Ανατολική Φθιώτιδα που νοσηλευόταν στην Εντατική εξαιτίας επιπλοκών, από τις 7 Φεβρουαρίου. Ήταν η 3η απώλεια μέσα στο Φεβρουάριο, που ήταν ο καλύτερος μήνας από τον Νοέμβριο που ξέσπασε το 2ο κύμα και ξεκίνησαν να καταγράφονται οι οδυνηρές απώλειες ανθρώπων και στο νομό Φθιώτιδας.

Στη ΜΕΘ πλέον βρίσκονται πέντε (5) άτομα εκ των οποίων τα τρία είναι από τη Μαλεσίνα (ή ήταν στους καλεσμένους του επίμαχου γάμου που έγινε στην περιοχή στις 21 Φεβρουαρίου). Οι δύο εξ αυτών είναι άνδρες μικρής ηλικίας γύρω στα 40 που νοσηλεύτηκαν αρχικά στο Πέτρινο, χρειάστηκε όμως την Κυριακή (28/2) το βράδυ να εισαχθούν στη ΜΕΘ. Η τρίτη εισαγωγή είναι γυναίκα, ενώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ μια 72χρονη Λαμιώτισσα και ένας 80χρονος από τη Δυτική Φθιώτιδα.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (26/2) με τα πρώτα κρούσματα από τη Μαλεσίνα οι ασθενείς στο Πέτρινο είχαν φτάσει τους 30 και μέσα στο Σαββατοκύριακο έφτασαν τους 45, ενώ υπολογίζετε ότι το ΕΚΑΒ διακόμισε από την περιοχή περί τα 60 άτομα! Χαρακτηριστικά οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν προλάβαιναν να αλλάζουν στολές και να κάνουν απολυμάνσεις στα ασθενοφόρα ώστε να εξυπηρετήσουν τα δεκάδες περιστατικά από αυτή την περιοχή της Λοκρίδας.

Αποτέλεσμα η πρώτη μέρα της Άνοιξης να βρει 40 ασθενείς στην Κλινική (με δύο εξιτήρια πέσαμε στους 38) και 5 ασθενείς στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να ξανανοίξει η 2η Κλινική covid και ενώ στα τέλη Ιανουαρίου οι ασθενείς μετριόντουσαν στα δάχτυλα του ενός χεριού!

Ας ελπίσουμε ότι έστω την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η λογική για να τηρήσουμε αυστηρά κι αυτόν το μήνα, που ευνοεί τις ασθένειες, τα μέτρα ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» και το 3ο κύμα της πανδημίας.