Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος μετασεισμός 5 Ρίχτερ - Και η 7η ΕΜΑΚ στην περιοχή του σεισμού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 13:48 Νέος μετασεισμός 5 Ρίχτερ - Και η 7η ΕΜΑΚ στην περιοχή του σεισμού

Κουνιέται όλος ο κάμπος…

Νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:46 με επίκεντρο 20 χιλιόμτερ δυτικά - βορειοδυτικά της Λάρισας, στην περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η γη δεν έχει σταματήσει να κουνιέται και όλοι φοβούνται να πλησιάσουν καν στα σπίτια τους.

Οι σεισμικές δονήσεις τόσο η αρχική στις 12:16’, όσο και οι επόμενες έγιναν αισθητές σε όλη την Κεντρική και βορειοδυτική Ελλάδα μέχρι την Κέρκυρα, ακόμη και στα γειτονικά κράτη της Αλβανίας και των Σκοπίων.

Η 7η ΕΜΑΚ

Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, η 7η ΕΜΑΚ με έδρα τη Λαμία θα συνδράμει στη σεισμόπληκτη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου και στα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Στην αποστολή συμμετέχουν πέντε άτομα με το διασωστικό σκύλο τη «Ρόξι» και επικεφαλής τον υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Βασίλη Τραγουλιά.

Οι ειδικές Ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαθέτουν σύγχρονα διασωστικά μέσα κατάλληλα για εντοπισμό και απεγκλωβισμό ανθρώπων από φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί.

Οι φωτογραφίες είναι από το κέντρο της Ελασσόνας και το elassonanews.gr, όπου οι κάτοικοι τρομαγμένοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους φοβούμενοι και τους ισχυρούς μετασεισμούς.