Rapid test στον καταυλισμό των Ρομά και στην Κοινότητα Πελασγίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 15:28 Rapid test στον καταυλισμό των Ρομά και στην Κοινότητα Πελασγίας

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα…

Μία ακόμη δειγματοληψία με πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/3) στην Κοινότητα Πελασγίας μετά τα κρούσματα σε μαθητή στην περιοχή αλλά και στον καταυλισμό των Ρομά.

Από τις 09:00’ το πρωί Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στην Πελασγία και πήρε 59 δείγματα από μικρούς και μεγάλους που διαμένουν εκεί, τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το κρούσμα στον καταυλισμό ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πρεμέτης, ήρθε σε επαφή μαζί τους για την τήρηση της καραντίνας και προσπάθησε όσο το δυνατόν περισσότεροι από αυτούς να υποβληθούν σε τεστ.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίζει να ζητάει από τους συμπολίτες του προσοχή στις καθημερινές τους επαφές και τήρηση απαρέγκλιτα όλων των μέτρων αυτοπροστασίας.

Σημειώνουμε ότι μετά τον καταυλισμό, η ΚΟΜΥ βρέθηκε στο κέντρο της Πελασγίας όπου και έκανε νέα τεστ στο γενικό πληθυσμό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 43 γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί τη νόσο covid-19 και όλα τους ήταν αρνητικά.

Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν στο Δήμο Στυλίδας με γνώμονα την ασφάλεια του πληθυσμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Ομάδα Covid της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση