Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Και η Φθιώτιδα μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 18:01 Lockdown: Και η Φθιώτιδα μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο»

Δείτε ποιοι νομοί μπαίνουν στο "βαθύ κόκκινο", μεταξύ των οποίων είναι και η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη η Ελλάδα μπαίνει στο «κόκκινο» και 14 περιοχές ανάμεσά τους και η Αττική μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο».

Έτσι, τα μέτρα θα είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τις εξής περιοχές που μπαίνουν σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (δηλαδή βαθύ κόκκινο): 

Θεσσαλονίκη,

Λάρισα,

Ηράκλειο,

Λευκάδα,

Αρκαδία

Φθιώτιδα,

Κορινθία,

Αργολίδα,

Χίος,

Σάμος,

Θεσπρωτία,

Βοιωτία,

Εύβοια

Αιτωλοακαρνανία

Και φυσικά η Αττική. 

Οι κωδικοί που αλλάζουν

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για συγκεκριμένους κωδικούς θα περιοριστεί η χρήση τους με τους εξής τρόπους:

Όσον αφορά στον κωδικό 2 που χρησιμοποιούμε για ψώνια, δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, με sms στο 13033 θα μπει χιλιομετρικός περιορισμός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισήγηση είναι η απόσταση που θα μπορεί να διανύεται είναι έως 2 χιλιόμετρα. 

Όσον αφορά στον κωδικό 4 υπάρχει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. 

Τέλος, όσον αφορά στον κωδικό 6 που είναι για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικιδίου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με την χρήση αυτοκινήτου. 

Αλλάζει και το ωράριο κυκλοφορίας

Η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα είναι από τις 07:00 έως τις 19:00 και όχι τις 18:00 που είναι τώρα. Τις καθημερινές η κυκλοφορία θα απαγορεύεται από τις 21:00 όπως είναι και σήμερα έως τις 05:00.