Στο «βαθύ κόκκινο» και η Φθιώτιδα - Τι ισχύει για σχολεία και καταστήματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 10:37 Στο «βαθύ κόκκινο» και η Φθιώτιδα - Τι ισχύει για σχολεία και καταστήματα

Κλειστά όλα τα σχολεία και τα καταστήματα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7:00΄το απόγευμα - Αλλαγές και στα SMS «2», «3» και «6».

Σκληραίνουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης (3/3).

Ο νομός Φθιώτιδας μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο» μαζί με την Αττική και τις παρακάτω περιοχές:

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια (πλην της Σκύρου)

Τι ισχύει από σήμερα

Τα μέτρα ισχύουν από το πρωί στις 06:00’ της Τσικνοπέμπτης (4/3) και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6:00' το πρωί, αλλάζουν τα εξής:

Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 19:00 και μέχρι τις 05:00’ της επόμενης ημέρας, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη (από 21:00) με αλλαγές και ως προς το ωράριο του Σαββατοκύριακου από τις 07:00 έως τις 19:00 και όχι τις 18:00 που είναι τώρα.

Κλειστά τα σχολεία

Όλα τα σχολεία αναστέλλουν τη διά ζώσης λειτουργία τους πλην τα ειδικής αγωγής.

Κλειστά και όλα τα καταστήματα

Κλειστά παραμένουν και όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, όπως και Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ

Οι εκκλησίες

Οι θρησκευτικές λειτουργίες αποκλειστικά από θρησκευτικούς λειτουργούς χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Εξαίρεση οι κηδείες με παρουσία ως 9 ατόμων. Αναστέλλονται γάμοι, βαφτίσεις και μνημόσυνα.

Αλλάζουν οι κωδικοί (για όλη τη χώρα που μπαίνει σε επίπεδο κόκκινο):

Ο κωδικός 2, 3 που χρησιμοποιούμε για ψώνια, δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, με sms στο 13033 έχουν χιλιομετρικό περιορισμό. Μόνο μέσα στον ίδιο Δήμο ή απόσταση έως 2 χιλιόμετρα.

Κωδικός 4 αυστηροποίηση ελέγχων

Κωδικός 6 για σωματική άσκηση ή για βόλτα του κατοικίδιου θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο και όχι με την χρήση αυτοκινήτου.

Λαϊκές αγορές [συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών αγορών]

Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων.
Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).
Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Lockdown: Τι σημαίνει όταν μια περιοχή μπαίνει σε «βαθύ κόκκινο» – Όλα τα μέτρα

Δείτε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εδώ

Το βίντεο με τα νέα μέτρα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση