Τι ισχύει για όλα τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:57 Τι ισχύει για όλα τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης…

Προς αποφυγή παρερμηνειών και ελλιπούς ενημέρωσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα, ανακοίνωσε τι ισχύει από Πέμπτη 4-3-2021 και ώρα 06:00 έως την Τρίτη 16-3-2021 και ώρα 06:00’ σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

1. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας πλην του Δήμου Σκύρου.

2. Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια & εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια (και Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις) στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Ευρυτανίας, ΠΕ Φωκίδας και Δήμο Σκύρου της ΠΕ Εύβοιας)

Εξαιρείται λόγω κρούσματος το Γυμνάσιο Ιτέας που είναι κλειστό μέχρι 5 Μαρτίου

Το Δημοτικό Σχολείο Δαφνούλας Ευρυτανίας που κλείνει μέχρι 16 Μαρτίου

Η Β’ τάξη του 3ου ΔΣ Καρπενησίου μέχρι τις 16 Μαρτίου

3. Δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων των προαναφερόμενων περιοχών.

Εξαιρείται το Ειδικό Δημοτικό Θήβας που έχει αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι 12 Μαρτίου.

Η λειτουργία των δομών πραγματοποιείται με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά όχι κατά τη διάρκεια της φυσικής αγωγής. Κατ’ εξαίρεση, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση