Lockdown: Κανονικά οι λαϊκές το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το ΦΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 11:52 Lockdown: Κανονικά οι λαϊκές το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το ΦΕΚ

Δεν ισχύει τελικά η αναστολή των λαϊκών αγορών το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το ΦΕΚ που ανακοινώθηκε για τα καινούργια μέτρα.

Η ανακοίνωση του σχετικού ΦΕΚ για τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, δίνει απαντήσεις και διευκρινήσεις σε αρκετά γκρίζα σημεία για την λειτουργία της αγοράς στις περιοχές που ειναι στο «βαθύ κόκκινο», μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6:00' το πρωί, που ισχύουν τα μέτρα.

Έτσι λοιπόν στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», οι λαικές αγορές θα λειτουργουν κανονικά τα Σαββατοκυριακα και δεν ισχυει η αναστολη που υπήρχε στο προηγουμενο Lockdown.

Πιο συγκεκριμενα το ΦΕΚ αναφέρει:

Λαϊκές αγορές [συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών αγορών]

  • Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων.
  • Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση