Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Ξεκινήστε άμεσα τους εμβολιασμούς στο ΚΥ Αμφίκλειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:31 Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας: Ξεκινήστε άμεσα τους εμβολιασμούς στο ΚΥ Αμφίκλειας

Την άμεση έναρξη των εμβολιασμών κατά της covid-19 στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, ζητάει η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, με επιστολή της προς, Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  Β. Κοντοζαμάνη, Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, Πρόεδρο ΕΟΔΥ  Κ. Αρκουμανέα και το Διοικητή 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ι. Οικονόμου και στους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας.

Το κείμενο της επιστολής:

«Όντας στη δυσκολότερη ίσως καμπή της πανδημίας και έχοντας ως μοναδικό στόχο τον εμβολιασμό του περισσότερου πληθυσμού, δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας που εξυπηρετεί 3 περίπου 20.000 άτομα της ευρύτερης περιοχής παρόλες τις υποσχέσεις, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Δεδομένης της επέλασης της πανδημίας, της ανησυχίας για τα μεταλλαγμένα κρούσματα και της καθυστέρησης εμβολιασμού των δημοτών μας, θεωρούμε ως επιτακτική την ανάγκη κατεπείγουσας έναρξης λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο μας. Πέραν του φόβου και της έντονης ανησυχίας οι κάτοικοι του Δήμου μας, καλούνται να μεταβούν σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Δίστομο και Ιτέα, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 140 χλμ. προκειμένου να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω. Το γεγονός αυτό μειώνει την επιθυμία εμβολιασμού, δυσχεραίνει τη μετάβαση και τους τρόπους μετακίνησης των δημοτών μας, αφού μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς της πανδημίας και περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων του Δήμου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ανάγκη προάσπισης του υπέρτατου και μη διαπραγματεύσιμου αγαθού της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει χωρίς εμβολιαστικό κέντρο. Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, το οποίο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο από άποψη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου και εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών μας. Ευελπιστούμε να μην φτάσει η στιγμή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και στο δικό μας Δήμο για να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο.

Προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση