Τι έδειξαν τα τελευταία τεστ στη Λοκρίδα - Νέες δειγματοληψίες σε Μαλεσίνα & Θεολόγο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 19:05 Τι έδειξαν τα τελευταία τεστ στη Λοκρίδα - Νέες δειγματοληψίες σε Μαλεσίνα & Θεολόγο

Ανησυχητική η κατάσταση και στο Καλαπόδι…

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την Covid-19 (rapid test) πραγματοποιήθηκαν την  Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Φθιώτιδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε 135 πολίτες στο Καλαπόδι.

Από αυτά προέκυψαν 6 θετικά δείγματα. Με αυτά φτάσαμε στα 105 κρούσματα που έχουν ανιχνευθεί σε 15 δράσεις στο Δήμο. Τα 103 από αυτά τις τελευταίες 10 ημέρες!

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν πεζοί στη διαδικασία και το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας για τη δράση που έγινε στο Καλαπόδι. «Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη διασπορά του ιού στο Δήμο μας και επιτάσσουν την αυξημένη επαγρύπνηση όλων μας για τον περιορισμό της διασποράς», σημειώνει ο κ. Ζεκεντές.

Ανάλογη δράση με δωρεά rapid test θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Μαρτίου σε Μαλεσίνα και Θεολόγο από τις 10:00’ το πρωί μέχρι τις 14:00’.

Ειδικότερα:

−  Μαλεσίνα

Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλεσίνας από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας

− Θεολόγο

Μπροστά στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας από την ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (μηχανή, ποδήλατο) και φυσικά φορώντας μάσκα. Κατά τη διάρκεια των δειγματοληψιών θα διανεμηθούν μάσκες μιας χρήσεως κατόπιν χορηγίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την υπενθύμιση της σπουδαιότητας της πρόληψης.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ για τη διενέργεια του τεστ θα πρέπει να επιδείξουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, να δηλώσουν το ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα λάβουν τα αποτελέσματα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Επισημαίνεται ότι όσοι έχουν ανιχνευθεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα δεν μπορούν να συμμετέχουν στις δειγματοληψίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση