Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο Πυρί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 21:29 Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο Πυρί

21 προσαγωγές και 10 συλλήψεις…

Νέα έφοδος της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου στον Οικισμό των Ρομά στο Πυρί Θήβας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και αξιοποιώντας πληροφορίες της Ασφάλειας Θηβών, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπών, στην αερογέφυρα του Πυρίου ή πέριξ του Οικισμού.

 Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας εκ τν οποίων οι δύο ανήλικοι και ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη ανήλικοι συνεργοί τους. Συγχρόνως εξιχνιάσθηκαν μία (1) ληστεία, οκτώ (8) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τη λεία τους να υπολογίζεται άνω των 5.000 ευρώ  σε χρηματικα΄ποσά, τιμαλφή, κινητά κι άλλα αντικείμενα.

Επίσης συνελήφθησαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες Ρομά ως κηδεμόνες των ανήλικων δραστών κι αναζητείται άλλη μία, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 78 άτομα και εννέα (9) οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, προσήχθησαν 21 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα και συγκεκριμένα:

• Ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για αντίσταση και απείθεια. Επίσης κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, καθώς και για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

• Δύο 2) ημεδαπές, για ρευματοκλοπή και έκθεση υπολοίπων σε κίνδυνο.

• Ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, προς κατοικίες στο εσωτερικό του Οικισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.