Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 07:54 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας

Τι αναφέρει το πλήρες δελτίο τύπου του Νοσοκομείου Λαμίας…

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, συμπληρώνοντας την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (5/3).

Η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του Νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του,  όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού αντί της επιστροφής του (από τις Αγροτικές Φυλακές) στον Κορυδαλλό.

Ακολούθησαν τρεις διακομιδές του στο Νοσοκομείο Λαμίας πριν παραμείνει σε αυτό σε κελί - θάλαμο στις 25 Ιανουαρίου. Τελικά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παραμένει με τα 24ωρα να είναι κρίσιμα για τη ζωή του, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Την Πέμπτη (4/3) εκδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα του για διακοπή έκτισης της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, αίτημα που δεν έκανε δεκτό το Δικαστήριο σημειώνοντας ότι η ασθένεια του προκλήθηκε αυτοβούλως και από τη στάση του και δεν περιλαμβάνεται κάτι τέτοιο στα όσα προβλέπει η νομοθεσία.