Εφιαλτικοί οι αριθμοί του κορωνοϊού στη Μαλεσίνα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 08:33 Εφιαλτικοί οι αριθμοί του κορωνοϊού στη Μαλεσίνα

Γέμισε το Πέτρινο και η ΜΕΘ covid με ασθενείς από τη Λοκρίδα…

Ολοένα και δυσκολότερη γίνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας από τις συνεχείς εισαγωγές ασθενών κυρίως από την περιοχή της Μαλεσίνας.

Μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση φέρνει στα όρια του το Νοσοκομείο που διαθέτει 73 κλίνες για την απλή νοσηλεία covid και άλλα 12 κρεβάτια εντατικής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία με το πέρας της νύχτας θα φτάσουμε στα 4 άδεια κρεβάτια και ενώ στη ΜΕΘ ήδη νοσηλεύονται εννέα (9) ασθενείς. Για αυτό το λόγο έχει ανοίξει και ο επάνω όροφος του Πέτρινου κτιρίου καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα χρειαστεί!

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές είναι από την περιοχή της Λοκρίδας και ειδικά από τη Μαλεσίνα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κάτοικοι της δεν τηρούσαν κανένα μέτρο κατά της διασποράς.

Οι τρομαγμένοι κάτοικοι της Κοινότητας, που προς το παρόν δεν έχουν νοσήσει, «δείχνουν» και καταγγέλλουν στο LamiaReport, ότι η διασπορά ξεκίνησε από τις συναθροίσεις που παρατηρήθηκαν σε μαγαζιά που άνοιξαν για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αιντχόβεν (18/2). Ακολούθησε ο πολυσυζητημένος γάμος στις 21 Φεβρουαρίου που ευνόησε την ευρεία διασπορά, καθώς 8 στους 10 από τους καλεσμένους, δεν τήρησαν καμία απόσταση και δε φορούσαν ούτε καν μάσκες!

Ο ύπουλος ιός βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος με αρκετούς ασυμπτωματικούς, εύκολα μεταδόθηκε, στέλνοντας δεκάδες ανθρώπους στο Νοσοκομείο.

Ενδεικτικά θα αναφέρομε ότι στις 11 Φεβρουαρίου ο δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στη Μαλεσίνα σε σύνολο 134 τεστ είχε δείξει μηδέν. Στις 25 του ίδιου μήνα και ενώ ήδη είχαμε ασθενείς αλλά και ελέγχους σε Μαρτίνο, Λιβανάτες και Δημαρχείο Αταλάντης με 21 κρούσματα, στη Μαλεσίνα βρέθηκαν άλλα 21 και δύο ημέρες αργότερα 40.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου ο Δήμος Λοκρών είχε 263 ενεργά κρούσματα. Σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα 46 κρούσματα που βρέθηκαν αργότερα στα τεστ της Μαλεσίνας, τα 10 που εντοπίστηκαν στο Θεολόγο και άλλα 3 που έγιναν στο Κέντρο Υγείας!

Συνολικά φτάσαμε - μέχρι στιγμής -  τα 322 ενεργά κρούσματα, όταν σε όλο το νομό οι μολύνσεις είναι 373. Με απλά μαθηματικά το 86% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Φθιώτιδα είναι στο Δήμο Λοκρών και πλέον η ανησυχία των ανθρώπων της Διεύθυνσης Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς, είναι να μην εξαπλωθεί ο θανατηφόρος ιός σε τέτοια έκταση και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου και φυσικά σε ολόκληρο το νομό και τη γειτονική Βοιωτία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση