Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Τρία ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στα γρήγορα τεστ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 08:43 Λαμία: Τρία ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στα γρήγορα τεστ

1.178 rapid test τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου ανέδειξαν μόλις πέντε θετικά…

Ενθαρρυντικά παραμένουν τα αποτελέσματα από τα γρήγορα τεστ (rapid test) που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Φιλίας δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ.

Σε σύνολο 425 τεστ βρέθηκαν τρία (3) θετικά με το ποσοστό θετικότητας να προσδιορίζεται μόλις στο 0,71%. Πρόκειται μάλιστα για τα μέλη της ίδιας οικογένειας (ηλικιωμένο ζευγάρι με το γιο τους), όπου η μητέρα μάλιστα έχει ήδη κάνει την 1η δόση του εμβολίου και το τεστ ήταν ασθενώς θετικό.

Με τα παραπάνω αποτελέσματα φθάσαμε μόλις στα πέντε (5) θετικά σε σύνολο 1.178 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Λαμιέων τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου (1-6/3) από τον ΕΟΔΥ και το Κλιμάκιο του Δήμου! Ποσοστό θετικότητας περίπου 4‰.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 140 στα σχολεία, 60 στο κολυμβητήριο (όλα αρνητικά), την Τετάρτη 3 Μαρτίου στη Λαϊκή Αγορά Καραϊσκάκη 105 (όλα αρνητικά), την Πέμπτη 4 Μαρτίου στην οδό Φιλίας 448 (με 2 θετικά ) και τα τελευταία 425 με 3 θετικά.

«Άδικο το κλείσιμο όλου του νομού…»

«Οι παραπάνω αριθμοί επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι ήταν άδικη η επιλογή της Κυβέρνησης να κλείσει οριζόντια όλο το νομό», επαναλαμβάνει στο LamiaReport ο Αντιδήμαρχος Υγείας Παναγιώτης Στασινός που συμμερίζεται την άποψη ότι πιέζεται το τοπικό Νοσοκομείο αλλά και για αυτό θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα λάθος χειρισμών στη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ενισχύθηκε όταν και όσο θα έπρεπε το σύστημα υγείας, ενώ ζητεί και αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των εμβολιασμών. «Χρειάζεται άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας και όχι όταν περάσει και το 3ο κύμα της πανδημίας. Επιπλέον ως δήμος έχουμε στείλει από καιρό πρόταση στο υπουργείο Υγείας να αναλάβουμε μέρος των εμβολιασμών και να συνδράμουμε σε αυτό το καθοριστικό μέσο για το τέλος της πανδημίας. Δεν είναι δυνατόν να έχουν αναλάβει αυτό το βάρος τα Νοσοκομεία που θα έπρεπε να έχον όλες τους τις δυνάμεις στη νοσηλεία των ασθενών», σημειώνει ο κ. Στασινός.

Σημειώνουμε ότι τη Δευτέρα εκπρόσωποι των φορέων επαγγελματιών, εμπόρων και επιχειρηματιών θα επισκεφθούν το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο προκειμένου να καταθέσουν την έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία τους για το «βαθύ κόκκινο» που μπήκε ξαφνικά όλος ο νομός Φθιώτιδας και ειδικά η Λαμία.