Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισε η ΜΕΘ με νέους ανθρώπους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 09:08 Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισε η ΜΕΘ με νέους ανθρώπους

Ασφυκτική η πίεση και σε τοπικό επίπεδο...

Στην καρδιά του 3ου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η Φθιώτιδα και το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας.

Η κατάσταση όπως αποδεικνύεται μέσα από τους αριθμούς, είναι ασφυκτική με συνολικά 75 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Μάλιστα στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας τα τελευταία 24ωρα έχουν εισαχθεί και νέα άτομα ηλικίας 38 και 39 ετών όλοι τους από την περιοχή της Μαλεσίνας. Συνολικά στην Εντατική βρίσκονται εννέα άτομα από τη Μαλεσίνα μαζί και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αλλά και η διάμεσος τιμή είναι τα 60 έτη!

Ας μην ξεχνάμε ότι οι λιγοστοί γιατροί και νοσηλευτές της Εντατικής είναι επιφορτισμένοι και με επιπλέον 8 κρεβάτια κανονικής ΜΕΘ, όπου μεταξύ άλλων νοσηλεύεται και ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα και στη γειτονική Χαλκίδα τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή αν χρειαστεί να βοηθήσει, προτεραιότητα θα δοθεί στα περιστατικά από Αθήνα καθώς ήδη 10 ασθενείς από το Λαϊκό έψαχναν κρεβάτι σε κοντινό Νοσοκομείο!

Ωστόσο και το ΓΝ Χαλκίδας έχει κρεβάτια μόνο στην απλή κλινική covid, ενώ ότι κενό δημιουργείται στη ΜΕΘ είναι δυστυχώς από ανθρώπινες απώλειες. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε το θάνατο τριών (3) ακόμη συνανθρώπων μας, μιας 80χρονης από τα Οινόφυτα, ενός 66χρονου και ενός 73χρονου από την Εύβοια, ανεβάζοντας τις απώλειες στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της Στερεάς στους 90 από την αρχή της πανδημίας!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση