Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Δεν τα κατάφερε ο άνδρας από το ηλικιωμένο ζευγάρι που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 13:57 Λαμία: Δεν τα κατάφερε ο άνδρας από το ηλικιωμένο ζευγάρι που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid

Τρίτος θάνατος από την περιοχή της Μαλεσίνας. Νέος θάνατος και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας…

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας, με έναν ακόμη άνδρα από τη Μαλεσίνα να καταλήγει το πρωί της Δευτέρας (8/3) από επιπλοκές της νόσου.

Πρόκειται για 71χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού από τις 5 Μαρτίου, ενώ στον ίδιο χώρο νοσηλεύεται και η γυναίκα του παλεύοντας κι εκείνη με το θανατηφόρο ιό.

Δυστυχώς είναι η 3η απώλεια από την περιοχή, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα και με διαφορά 48 ωρών «έφυγαν» από covid δύο ηλικιωμένα αδέρφια, κάτοικοι επίσης της Μαλεσίνας.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από τις 28 Φεβρουαρίου, έχουν εισαχθεί στη ΜΕΘ, εννέα άτομα από τη ΔΕ Μαλεσίνας, ενώ στο Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζονται οι Κλινικές Κορωνοϊού νοσηλεύονται δεκάδες ακόμη. Ενδεικτικά το βράδυ της Κυριακής (7/3) φτάσαμε τους 65 ασθενείς με τη δυναμικότητα των δύο Κλινικών να είναι στα 73 κρεβάτια.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου η διασπορά του επικίνδυνου ιού, δεν περιορίζεται σε μία Δημοτική Ενότητα. Μάλιστα τις τελευταίες ώρες εξετάζεται το άνοιγμα άλλων 30 κλινών προκειμένου να μεταφερθούν ασθενείς από την Αττική, κάτι που έχει προκαλέσει την μεγάλη αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς υπάρχει θέμα με τη λειτουργία του Νοσοκομείου για τους ασθενείς μη - covid.

Το βράδυ πάντως της Κυριακής ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη ΜΕΘ του ΓΝ Χαλκίδας και συγκεκριμένα 72χρονος από τη Χαλκίδα που νοσηλευόταν στην Εντατική για δύο περίπου εβδομάδες.