Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 15:32 Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Τι αναφέρει ο πολυισιοβίτης, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας καλείται να δώσει λύση στο θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πολυισοβίτης, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε απεργία πείνας, προσέφυγε στο ΣτΕ διεκδικώντας, με την έκδοση προσωρινής διαταγής, να «παγώνει» την απόφαση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Παράλληλα, ζητεί την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται και να ακυρώνεται η επίμαχη απόφαση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην προσφυγή του, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και χαρακτηρίζει παράνομη την προσβαλλόμενη απόφαση και αντισυνταγματικό το νόμο 4760/2020 καθώς, όπως αναφέρει, «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του θέτοντας περιορισμούς που δεν αφορούν την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε «εικονικά» για να δικαιολογηθεί αυτή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ζήτησε τη μεταγωγή του στον Δομοκό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση