Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Νίκη - παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 08:30 Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Νίκη - παραμονή

Δύο στα δύο απέναντι στην ΑΕΛ που βυθίστηκε στην τελευταία θέση…

Στο σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της φετινής περιόδου, η Λαμία επικράτησε στο «Αθανάσιος Διάκος» τη Λάρισα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής.

Με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο και δίπλα τους, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σκόνδρα και Μαρτίνεθ, στη μεσαία γραμμή τους Τζανδάρη και Μπεχαράνο στα πλάγια τους Ντέλετιτς, Ρόμανιτς και μπροστά τους Καραμάνο και Αραμπούλι ξεκίνησε ο Μιχάλης Γρηγορίου το παιχνίδι.

Η πρώτη φάση ανήκει στη Λαμία που μπήκε ομολογουμένως καλύτερα στο παιχνίδι. Ήταν το 2ο λεπτό όταν ο Καραμάνος άλλαξε την μπάλα με τον Αραμπούλι το σουτ που επιχείρησε όμως εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Νάγκι.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήταν και γκολ. Η Λαμία συγκεκριμένα άνοιξε το σκορ στο 34’ με κοντινή προβολή του Αντέτζο ύστερα από απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα σε πλασέ του Τζανετόπουλου.

Το 1-0:

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει και απείλησε σοβαρά με κοντινή προβολή του Πινακά που «τρύπωσε» στην αντίπαλη εστία αλλά αστόχησε στο 40’.

Ισοφάρισε όμως στην εκπνοή του ημιχρόνου, με απευθείας κόρνερ του Γιακιμόβσκι με τη… βοήθεια του Επασί, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή βρήκε τον τερματοφύλακα της Λαμίας για να καταλήξει στα δίχτυα.

Το... αυτογκόλ του Επασί:

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν άλλαξαν κάτι, με τη Λαμία να είναι και πάλι η ομάδα που χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 52’ ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ και στο δεύτερο δοκάρι ο Αντέτζο έπιασε καρφωτή κεφαλιά που έδιωξε εντυπωσιακά ο Νάγκι.

Η τεράστια ευκαιρία του Αντέτζο:

Κάποια σουτ που καταγράφηκαν στη συνέχεια, δε λογίζονται ως σημαντικές στιγμές στο παιχνίδι, με τη Λαμία να μην μπορεί να κατεβάσει εύκολα την μπάλα στα αντίπαλα καρέ.

Όλα αυτά μέχρι το 88’ όταν ο Ντέλετιτς κατάφερε να κατεβάσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι, βάζοντας φωτιά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε για την ορθότητά του από τον VAR στην κεφαλιά που πήρε ο Αραμπούλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στη Λαμία:

Στο 90’ ο Μπεχαράνο δέχτηκε χτύπημα εκτός φάσης και δε συνέχισε το παιχνίδι.

Η ένταση στο 90':

Με αυτή τη νίκη η Λαμία όχι μόνο αποχαιρετά τις τελευταίες θέσεις, βάζει μάλιστα πλώρη και για τη 10η θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας, αν κερδίσει και τον Ατρόμητο και ο Παναιτωλικός κάνει το «διπλό» στη Ριζούπολη. Σημασία έχει ότι θα είναι σε θέση ισχύος στα play out όσον αφορά τις δύο τελευταίες θέσεις.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (95’ Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (λ.τρ. 95’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76’ Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος.

Αναπληρωματικοί, Θεδωρόπουλος, Βλάχος, Προβυδάκης, Μπιάρνασον, Σαραμαντάς, Βύντρα

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73’ Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόβσκι, Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Ακούνια.

Στον πάγκο, Σουλούκος, Καρανίκας, Γλυνός, Χαλάτσης, Χουσίνο, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης

Οι καλύτερες στιγμές του ματς:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση