Άνοιξε καφενείο στην «κόκκινη» Λοκρίδα και σέρβιρε πελάτες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 07:37 Άνοιξε καφενείο στην «κόκκινη» Λοκρίδα και σέρβιρε πελάτες

«Καμπάνα» στον ιδιοκτήτη και στους δύο καθήμενους πελάτες…

Την ώρα που ο Δήμος Λοκρών έχει βάψει σε «βαθύ κόκκινο» όλη τη Φθιώτιδα, υπήρξε καφενείο σε περιοχή του που άνοιξε και σέρβιρε πελάτες εντός!

Πρόκειται για την ίδια περιοχή που είχε απασχολήσει και στις 23 Φεβρουαρίου σε άλλο όμως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο μη συμμορφωμένο, με τους κανόνες, καφετζή, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ από 300 ευρώ θα πληρώσουν τον καφέ τους οι δύο πελάτες που θέλησαν να τον πιουν καθήμενοι.

Παρόμοιες παραβάσεις σημειώθηκαν κι άλλες την Πέμπτη 11 Μαρτίου, σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΕΛΑΣ που κάνει λόγο για 62.987 ελέγχους, 1.354 παραβάσεις και 16 συλλήψεις.

Ειδικότερα είχαμε 30 παραβάσεις και 16 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας  για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν και οι (11) πελάτες και τους επεβλήθη πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (2) ατόμων  για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψησταριάς  για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (6) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (6) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον στη Στερεά είχαμε 51 πρόστιμα για περιορισμό μετακίνησης και 17 για μη χρήση μάσκας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση