Χιλιάδες τα δολώματα που κατασχέθηκαν σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 08:15 Χιλιάδες τα δολώματα που κατασχέθηκαν σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Από τις οικίες Λιμενικές Αρχές - Απολογισμός Φεβρουαρίου από την 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ….

Τη δράση των υπηρεσιών της για τον δεύτερο μήνα του 2021 παρουσιάζει η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που είναι υπεύθυνη για τις ακτές και τα λιμάνια, Θεσσαλίας και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Ο Φεβρουάριος του 2021, είχε πολλούς ελέγχους για παράνομη αλιεία, που από τους αριθμούς φαίνεται ότι δεν σταματά ούτε σε περιόδους lockdown.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα στοιχεία που μας δόθηκαν:

α) Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και ειδικότερα:

- Τρία (03) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (2 στην περιοχή του Βόλου και 1 στη Χαλκίδα) και συνολικά κατασχεθήκαν:

i) κοκαΐνη σε νάιλον συσκευασία μεικτού βάρους 0,30 γραμμαρίων.

ii) ακατέργαστη κάνναβη συνολικής ποσότητας 688,6 γραμμαρίων.

iii) αυτοσχέδιο τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό μεικτού βάρους 0,70 γραμμαρίων.

iv) πενήντα εννιά (59) δισκία χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή.

v) υγρή μεθαδόνη σε πλαστικό μπουκαλάκι μεικτού βάρους 45,8 γραμμαρίων.

- Ένα (01) άτομο στην περιοχή του Βόλου για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα και κατασχέθηκαν επτακόσια πενήντα δύο (752) πακέτα τσιγάρων και εξήντα πέντε (65) συσκευασίες χύμα καπνού των 50 γρ. έκαστη.

- Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Καρύστου για Κλοπή / διάρρηξη

- Δέκα (10) άτομα για λοιπά αδικήματα όπως Κ.Ο.Κ. - Αιγιαλού Παραλίας κ.τ.λ.. (1 στην περιοχή του Βόλου, 7 στη Χαλκίδα, 1 στη Σκιάθο και 1 στην Κάρυστο).

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα (10) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

- Έξι (06) με ιδιωτικά σκάφη: Πέντε (05) από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και μία (01) από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

- Τέσσερις (04) με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος: Τρεις (03) από λιμένα των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και μία (01) αποβίβαση/διακομιδή ασθενούς αλλοδαπού ναυτικού από διερχόμενο φορτηγό πλοίο στο αγκυροβόλιο Καρύστου.

γ) Βεβαιώθηκαν τετρακόσιες πενήντα επτά (457) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

δ) Πραγματοποιήθηκαν πενήντα έξι (56) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας.

ε) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:

 Βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα έξι (76) παραβάσεις.

Ειδικότερα:

- Σαράντα μία (41) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα. - Δύο (02) παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. - Τέσσερις (04) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.

- Είκοσι εννέα (29) Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα: Δύο (02) φακοί, τρεις (03) φιάλες οξυγόνου, τρεις (03) ρυθμιστές παροχής αέρα, ένας ρυθμιστής πλευστότητας (γιλέκο), ένα (01) δίχτυ 60 μέτρων, δύο (02) αυτοσχέδια εργαλεία μηχανότρατας.

Αναφέρεται επίσης ότι από τις Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας και Στυλίδας κατασχέθηκαν συνολικά έξι χιλιάδες πεντακόσια ενενήντα οχτώ (6.598) τεμάχια δολωμάτων του είδους «ολοθούρια» τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα και από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού τριακόσια άτομα αχινών [περίπου δεκαπέντε (15) κιλά] τα οποία επίσης επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σαράντα χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα (40.480) ευρώ.

στ) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19.

Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19, κατά τον μήνα Φεβρουάριο διενεργήθηκαν συνολικά:

i) Επτακόσιοι δεκαεννέα (719) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

ii) Δεκατέσσερις χιλιάδες διακόσιοι ογδόντα ένας (14.281) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, από τους οποίους βεβαιωθήκαν εκατόν εξήντα πέντε (165) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους πενήντα μία χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (51.500€)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση