Τέλος στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μαλεσίνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 08:27 Τέλος στα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μαλεσίνα

Το μήνυμα του δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ…

Μήνυμα με αφορμή τη λήξη των αυστηρών περιοριστικών μέτρων (από την παράταση που δόθηκε από σήμερα τα ξημερώματα Τρίτη 16 Μαρτίου, δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

«Σήμερα το πρωί στις 06:00 λήγουν τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης στη Μαλεσίνα τα οποία επιβλήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και διήρκεσαν 16 ημέρες. Τα μέτρα αυτά, τα οποία λήφθηκαν από την Πολιτική Προστασία σε συνέχεια σχετικού αιτήματος μου, έσωσαν ζωές, περιόρισαν τον εκθετικό αριθμό αύξησης των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Λαμίας και βοήθησαν καθοριστικά στη μείωση της διασποράς του Covid – 19 στο Δήμο Λοκρών.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου για τα μέτρα που έλαβαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τους εργαζομένους στην 5η ΔΥΠΕ και ειδικά το Νοσοκομείο Λαμίας, το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το Ιατρείο Μαλεσίνας, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ Φθιώτιδας για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς επίσης και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων που λήφθηκαν. Ευχαριστώ τους αιρετούς και τους εργαζομένους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πολυεπίπεδη στήριξη που μας παρείχαν. Ευχαριστώ τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του Δήμου Λοκρών που εργάστηκαν ακατάπαυστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας και την ανακούφιση όσων είχαν ανάγκη.

Η υγειονομική εικόνα του Δήμου Λοκρών, αν και βελτιωμένη, δεν είναι ακόμη ικανοποιητική με 164 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 64 νοσηλεύονται. Τις ημέρες αυτές χάσαμε 6 δημότες μας από Covid – 19, εκ των οποίων οι 5 από τη Μαλεσίνα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, στις οποίες ανήκει ο Δήμος Λοκρών προκειμένου σύντομα να αποκατασταθεί πλήρως η υγειονομική κατάσταση και η οικονομική λειτουργία.

Η μεγάλη αυτή περιπέτεια ανέδειξε τη σοβαρότητα της πανδημίας, την επικινδυνότητα του ιού για τη δημόσια υγεία και την ανάγκη να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Στο χέρι μας είναι να πειθαρχήσουμε και να σώσουμε ζωές ανθρώπων.

Συνεχίζουμε με πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και καλούμε όλους να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια μας αυτή. Τηρούμε τα μέτρα, επιδεικνύουμε ατομική και συλλογική ευθύνη.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση