Η πρώτη Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Φθιώτιδα είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 09:02 Η πρώτη Κινητή Αστυνομική Μονάδα στη Φθιώτιδα είναι γεγονός (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

«Πρέπει εμείς να πηγαίνουμε στον πολίτη, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές...», είπε ο Γιάννης Πανούσης παρουσιάζοντας χθες την Κινητή Αστυνομική Μονάδα στην Αταλάντη.

Η περιοχή της Λοκρίδας είχε όντως σοβαρότατα προβλήματα αστυνόμευσης και λόγω έλλειψης προσωπικού, αυτοκίνητων, αλλά και υποδομών.

Αυτά μέχρι χθες. Γιατί το Α.Τ. Αταλάντης ενισχύεται με 20 αστυνομικούς επιπλέον, ενώ τις επόμενες ημέρες, εκτός την ΚΑΜ, θα παραδοθούν και έξι τζιπ 4χ4.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), που λειτουργούν επίσης στα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Εύβοια εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Φθιώτιδας στελεχώνεται από τρεις αστυνομικούς, που προέρχονται από την τάξη, την ασφάλεια και την τροχαία, ώστε να μπορούν να επιλαμβάνονται στο σύνολο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, ενώ επιπλέον διαθέτει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την πρώτη ανταπόκριση σε διάφορα θέματα ή αιτήματα των πολιτών.

Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να φτιάξει και να λειτουργήσει, για πρώτη φορά στην ΕΛ.ΑΣ., Ηλεκτρονικό Αστυνομικό Τμήμα, για να μην τρέχει ο πολίτης και ταλαιπωρείται για πράγματα και υπηρεσίες που θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Λοκρίδα:

Επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης βρέθηκε σήμερα στην Αταλάντη μαζί με όλους τους επιτελείς του και για έναν ακόμη λόγο. Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Λοκρών.

«Κύριο μέλημά μας η συμφιλίωση της αστυνομίας με την κοινωνία...», τόνισε για μια ακόμη φορά ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας που έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Αταλάντη...

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Γιάννη Πανούση στη Λοκρίδα:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com