Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για βροχές και χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 13:50 Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για βροχές και χιόνια (φωτο intime)

Ο καιρός χαλάει από το Σάββατο ραγδαία και για τον λόγο αυτό η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Μάλιστα όπως αναφέρει, σε κάποιες περιοχές θα πέσουν πολλά χιόνια.

Έτσι, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει το Σάββατο από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Επίσης, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες.

β. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης, θα χιονίσει και μάλιστα θα πέσει πυκνό χιόνι αρχικά το πρωί και και εκ νέου από τιο βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.

Τέλος, την Δευτέρα, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση