Ζεκεντές: «Σώθηκαν ζωές χάρη στα αυστηρά μέτρα…»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 17:13 Ζεκεντές: «Σώθηκαν ζωές χάρη στα αυστηρά μέτρα…»

Τι έδειξαν τα τελευταία rapid test στο Δήμο Λοκρών…

Με μεγάλη ανακούφιση η τοπική κοινωνία της Μαλεσίνας και γενικότερα του Δήμου Λοκρών, δέχθηκε τα αποτελέσματα των rapid test που διεξήχθησαν σε Μαλεσίνα και ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 19 Μαρτίου από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με τη μέθοδο drive through testing.

Συγκεκριμένα, στη Μαλεσίνα, μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα, πραγματοποιήθηκαν 234 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, από τους οποίους προέκυψε 1 θετικό δείγμα, ενώ στην είσοδο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκαν 150 δειγματοληψίες οι οποίες ήταν όλες αρνητικές σε Covid-19.

Μία εβδομάδα μετά τα 39 κρούσματα που είχαν ανιχνευθεί σε Μαλεσίνα και Θεολόγο και 14 ημέρες από το αρνητικό ρεκόρ των 46 θετικών, μόνο στη Μαλεσίνα, η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται και αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του Δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ, που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

«Ευχαριστώ τους πολίτες που προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψιών, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας για τις σημερινές δειγματοληψίες.

Τα σημερινά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αυστηρών μέτρων που επιβλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς η εφαρμογή τους έσωσε ζωές και βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στη Μαλεσίνα. Ωστόσο, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας για να αισθανθούμε ασφαλείς. Η τήρηση των μέτρων της μάσκας, των αποστάσεων και της αντισηψίας είναι επιβεβλημένη για εξαλειφτεί ο κορωνοϊός στην περιοχή μας».

Ο κ. Ζεκεντές δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στις τραγικές συνέπειες των συμπεριοφρών που οδήγησε σε ανθρώπινες απώλειες: «Τα τραγικά αποτελέσματα του εφησυχασμού, της κόπωσης των κατοίκων και της προπαγάνδας των αρνητών του κορωνοϊού είναι δεκάδες συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και ήδη να μετράμε 9 ανθρώπινες απώλειες σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκ των οποίων οι 7  από τη Μαλεσίνα και οι 2  από το Καλαπόδι, ανάμεσα στους οποίους και ένας νέος άνθρωπος, μόλις 38 ετών, από τη Μαλεσίνα.

Ο ιός τιμωρεί. Με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια καλώ όλους τους κατοίκους να επιδείξουν ατομική ευθύνη. Με συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που αντιμετωπίσαμε πρέπει να μας διδαχτούμε να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση