Φθιώτιδα: Ανησυχία από τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στο Καστρί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 15:30 Φθιώτιδα: Ανησυχία από τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στο Καστρί

Προβληματισμός για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν…

Σημαντική διασπορά του κορωνοϊού, επιβεβαίωσαν τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στην Κοινότητα Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης.

Σε σύνολο 141 δειγμάτων οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ βρήκαν εφτά (7) θετικά, με το ποσοστό θετικότητας να είναι σχεδόν στο 5%! Σημειώνεται βέβαια ότι το ένα τεστ ανήκε σε κάτοικο διπλανού χωριού, ωστόσο υπάρχει ο προβληματισμός και από τα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κοινότητα, ανάμεσα σε αυτά και ο πρόεδρος Νίκος Κουμπούρας.

Το συγκεκριμένο δείγμα εμπνέει ανησυχία και συγχρόνως θέτει προβληματισμούς για το πώς μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση. Πιθανό σχέδιο τοπικού lockdown πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ένα χωριό το οποίο διασχίζει η εθνική οδός και υπάρχουν 14 δρόμοι που οδηγούν εκτός!

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, έχει προκριθεί ως η πιο άμεση λύση εωσότου παρθούν αποφάσεις και σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση