Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 08:18 Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε θάλαμο - κελί του νοσοκομείου Λαμίας θα συνεχίσει τη νοσηλεία του.

Βγήκε το μεσημέρι από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του γενικά καλή και θα συνεχίσει για όσο διάστημα χρειαστεί τη νοσηλεία του στο θάλαμο - κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

Ο «αρχιεκτελεστής» της 17Ν όπως έμεινε στη δίκη με την οποία καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, έμεινε στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας εννέα ημέρες μετά την απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν μπορεί και κινείται υποβασταζόμενος, ενώ η επανασίτισή του έγινε χωρίς προβλήματα μετά από 66 ημέρες χωρίς φαγητό.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 25 Ιανουαρίου από επιπλοκές που του είχε δημιουργήσει η απόφασή του αυτή και τελικά στις 16 Φεβρουαρίου εισήχθη με σοβαρά προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα για λίγες ημέρες η απεργία πείνας είχε γίνει και απεργία δίψας με τον ίδιο να αρνείται και τον ορό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα της νοσηλείας του το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λαμίας έκανε ότι ήταν δυνατό για να τον κρατήσει στη ζωή και ένα ζήτημα που απασχόλησε (και απασχολεί) δικαιοσύνη και υγεία προσεγγίστηκε με ευαισθησία και με γνώμονα το σεβασμό στις επιλογές του ανθρώπου, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κουφοντίνας μέσω των εκπροσώπων του.