Λάρισα: Πιάστηκε στην Ελλάδα ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές της ιταλικής μαφίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 08:16 Λάρισα: Πιάστηκε στην Ελλάδα ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές της ιταλικής μαφίας

Ο άνθρωπος που συνελήφθη τη Δευτέρα (22.03.2021) στη Λάρισα δεν είναι απλά ένας Ιταλός πρώην μαφιόζος που ήθελε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα δίπλα στην Ελληνίδα σύζυγό του. Είναι ένας άνθρωπος που καταζητούνταν εδώ και σχεδόν 10 χρόνια στην Ιταλία για άγριες δολοφονίες.

Ο 63χρονος Ιταλός στον οποίο χθες πέρασαν χειροπέδες στελέχη της ασφάλειας Λάρισας είναι ο Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε, μέλος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ιταλίας που είναι ενταγμένες στη μαφία και δρουν στη Βαρκελώνη και καταζητούμενος ως ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές.

Ύστερα από σήμα των ιταλικών αρχών και επιχείρηση που συντόνισε η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, ο 63χρονος Ιταλός μαφιόζος συνελήφθη στην παραθαλάσσια βίλα του στο Πολυδένδρι Αγιάς στη Λάρισα, εκεί όπου ζούσε ως ένας φιλήσυχος πολίτης.

Ο Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε καταζητούνταν στην Ιταλία εδώ και 10 χρόνια για τη δράση του στο μεγάλο ξεκαθάρισμα της μαφίας τη 10ετία του ’80!

Ο 63χρονος ανήκει στην οικογένεια Καλντερόνε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι ενταγμένο στην ιταλική μαφία αλλά δρα στη Βαρκελώνη, όπου και ελέγχει την εισαγωγή των ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, άλλωστε, είναι γεννημένος στη Βαρκελώνη, ενώ ο αδερφός του (μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης στην πόλη και υποψήφιος βουλευτής) έχει καταδικαστεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Μετά τη σύλληψή του, ο Καλντερόνε οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, προφυλακίστηκε και άμεσα θα ξεκινήσουν οι τατύχατες διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ιταλία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση