Τεράστια συμμετοχή του κόσμου στα rapid test της οδού Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 08:40 Τεράστια συμμετοχή του κόσμου στα rapid test της οδού Φιλίας

Οι πολίτες της Λαμίας δείχνουν να προσέχουν. Πολύ κρίσιμες οι επόμενες 7-10 ημέρες για την περιοχή…

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των δημοτών της Λαμίας στα καθιερωμένα - πλέον - rapid test της οδού Φιλίας, που γίνονται δωρεάν, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων.

Ακόμη πιο ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα καθώς σε σύνολο 538 δειγμάτων βρέθηκαν μόλις δύο (2) θετικά (ποσοστό θετικότητας στο 0,37%). Πρόκειται μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport για δύο νέα άτομα ηλικίας 21 και 27 ετών.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έρχεται μόλις μερικές ώρες από την αποκάλυψη συνολικά 27 κρουσμάτων στα τεστ που έγιναν Σάββατο και Δευτέρα στη Λαμία από τον ΕΟΔΥ και σαφώς αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας ότι με την έγκαιρη πρόβλεψη ίσως προλάβαμε τα χειρότερα. Αυτό βέβαια θα φανεί τις επόμενες 7 με 10 ημέρες.

«Δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε οδηγίες για προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας», σχολίασε το αποτέλεσμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Στασινός, που μαζί με το Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο επαναλαμβάνουν συνεχώς κάνοντας έκκληση προς τους δημότες να συμμετέχουν στις δράσεις δειγματοληψίας που θα είναι αρκετές όλη την εβδομάδα (δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα για το Δήμο Λαμιέων).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δειγματοληψία έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για καθημερινή. Ήταν μάλιστα η 2η μεγαλύτερη στις 40 που έχουν γίνει στον ίδιο χώρο μέχρι σήμερα (μεγαλύτερη προσέλευση στις 7 Φεβρουαρίου με 668).

Γενικά η χρησιμότητα των γρήγορων τεστ έχει καταδειχθεί και στη διάρκεια του 2ου κύματος πανδημίας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει 12.667 τεστ στην οδό Φιλίας με εύρεση 147 κρουσμάτων!

Δείτε και το πρόγραμμα των επόμενων rapid test:

Τετάρτη 24 Μαρτίου

Πλ.Ελευθερίας

09.30-13.00

Παρασκευή 26 Μαρτίου

Λαϊκή Αγορά Γαλανέικα

08.30-11.30

Σάββατο 27 Μαρτίου

Οδός Φιλίας

10.00-14.00

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση