Δέκα νέα κρούσματα στη Λαμία έβγαλαν τα rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 09:02 Δέκα νέα κρούσματα στη Λαμία έβγαλαν τα rapid test

«Υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων…»

Παραμένει σε μεγάλο βαθμό η θετικότητα στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Λαμιέων, σύμφωνα και με την τελευταία δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε σύνολο 238 πολιτών βρέθηκαν 10 θετικά με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 4,2%, ποσοστό σημαντικό σε σχέση και με την προηγούμενη δειγματοληψία στον ίδιο χώρο όπου και πάλι είχαν βγει 10 θετικά μεταξύ 243 τεστ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα τέσσερα αφορούν την ίδια οικογένεια (μητέρα με τα παιδιά της), δύο ήταν επίσης ενδοοικογενειακά (επαφή μέσα στην οικογένεια). Και πάλι υπήρχαν αρκετά νέα παιδιά στα θετικά, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει διασπορά στην Κοινότητα και το «καμπανάκι» που ήχησε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος πρέπει να αφυπνίσει όλους τους δημότες για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Δήμος Λαμιέων έχει προγραμματίσει τεστ για αυτή την εβδομάδα:

Την Παρασκευή 26/3 στη Λαϊκή αγορά στα Γαλανέικα

08.30-11.30

Το Σάββατο 27/3 στην Οδό Φιλίας (drive through)

10.00-14.00

Την προσεχή εβδομάδα σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, τα τεστ θα είναι καθημερινά για τους πολίτες, ενώ ξεκινά τακτικός έλεγχος με Rapid Test  για τους υπαλλήλους του δήμου, κάθε Δευτέρα 09.00-12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα και κάθε Παρασκευή 12.30-14.00 στο Αμαξοστάσιο.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση