Οικονόμου: Ξεκινά ο διαγωνισμός για το αρδευτικό δίκτυο Ηράκλειας Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 21:08 Οικονόμου: Ξεκινά ο διαγωνισμός για το αρδευτικό δίκτυο Ηράκλειας Φθιώτιδας

3.510 στρέμματα η ωφελούμενη έκταση…

Στην πλατφόρμα του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) βρίσκονται από σήμερα (24/3) το πρωί αναρτημένες η διακήρυξη και η περίληψη του διαγωνισμού που σχετίζεται με το έργο κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην κτηματική Περιφέρεια της Ηράκλειας του Ν. Φθιώτιδας.

Η διαγωνιστική διαδικασία, που γίνεται μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 12-05-2021.

Αντικείμενο του έργου, είναι έργα υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό και η βελτίωση υπάρχουσας υδροληψίας με την κατασκευή νέου κλειστού αγωγού, νέας υδατοδεξαμενής, αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού, κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων, κατασκευή αντλιοστασίου τροφοδοσίας του δικτύου αρδεύσεως, δίκτυο αρδεύσεως υπό πίεση μήκους 22082μ καθώς και 92 υδροληψιών.

Η συνολική ωφελούμενη έκταση είναι 3.510 στρέμματα , η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ  και  χρηματοδοτείται από  το Πρόγραμμα (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. (Ε.Γ.Τ.Α.Α.), 25% από εθνικούς πόρους.

Όπως τονίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, «το αρδευτικό δίκτυο της Ηράκλειας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή που με την ολοκλήρωση του οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής θα έχουν πολλαπλά οφέλη. Γι’ αυτό και το ξεμπλοκάρισμα της διαγωνιστικής διαδικασίας συνιστά μια πολύ θετική εξέλιξη. Με τα σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα επιτυγχάνεται η βιώσιμη διαχείριση του νερού που εκτός των άλλων αποτελεί και μια σοβαρή παράμετρο του κόστους της αγροτικής παραγωγής. Η Φθιώτιδα έχει ανάγκη από πολλά έργα σαν και αυτό της Ηράκλειας. Για εμάς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελούν προτεραιότητα ο σχεδιασμός, η εκπόνηση μελετών και η κατασκευή αρδευτικών έργων τόσο στη Φθιώτιδα όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση